Henk van de Westerlo nu ook EGG koning!

Op zaterdag 11 mei troffen de 3 gildes uit de oude gemeente Grave elkaar voor het jaarlijkse “gemeente koningsschieten”. Het gastgilde was dit jaar het Schuttersgilde Sint Jan uit Gassel.

Het Sint Antonius Abt Gilde uit Escharen, Schuttersgilde Sint Jan uit Gassel en de Cloveniers of Schutterye tot Grave troffen elkaar om 15:40 uur op het Julianaplein in Gassel van waar we in blokformatie naar de schietweide marcheerden. Daar aangekomen werden we welkom geheten door de voorzitter van het Schuttersgilde Sint Jan.  Na de loting kon het schieten beginnen.

Na een heel, heel lange strijd van wel 383 schoten schoot gildebroeder Henk van de Westerlo uit de Graaf het laatste stukje hout eraf en werd tot nieuwe “gemeente koning ” gekroond. Na het over vendelen en de broederschap dronk gingen iedereen moe maar voldaan weer op huis aan.

Langs deze weg willen we het Schuttersgilde Sint Jan uit Gassel nog hartelijk bedanken voor de organisatie van dit jaar. Volgend jaar  de tweede zaterdag in mei  is het weer “gemeente koningsschieten” maar dan bij het Sint Antonius Abt gilde uit Escharen.

Cloveniers of Schutterye tot Grave - Gemeente Koning EGG - 2024
Henk van de Westerlo van Cloveniers of Schutterye tot Grave is koning 2024 van de voormalige gemeente Grave: Escharen, Gassel en Grave